PANNA KOTTO     

PANNA KOTTO     

PANNA KOTTO                  

Malzemeler

1 su bardağı süt

1 paket krema 200 ml

2 yemek kaşığı dolu dolu şeker

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı dolu dolu istediğiniz reçel türü

1/2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Orta boy bir tencereye sütü, kremayı, şekeri, nişastayı koyup ocağa koyup çırpıcı yardımı ile karıştırarak kaynatın. Vanilyasını ekle ve tekrar karıştırın. Dört tane orta boy su bardağını biraz eğri durabilecek bir yere koyup muhallebiyi bardağın yarısına kadar doldurun. Öylede soğutun, isterseniz bardağı düz koyup uğraşmazsınız nasıl isterseniz. Soğuyunca reçeli bir küçük tencereye koyup suyu ve nişastayı karıştırıp reçele ekleyin. Ocağı açıp karıştırarak pişirin göz göz olunca alın ve muhallebisinin üzerine kaşıkla eşit şekilde dökün ve soğuyunca servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi