DİYET TAVUK SALATA
Malzemeleri
200 gr tavukgöğsü
½ göbek kıvırcık
150 gr domates
50 gr yeşilbiber
50 gr kırmızıbiber
1/3 demet maydanoz
1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
¼ çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
1r miktar tuz. Tuzun fazla abartılmaması gerekir
İsteğe göre diğer baharatlar
Hazırlanışı:
Domatesler küp şeklinde doğranır ve salata kabına aktarılır. Kırmızı ve yeşil biberler uzun ve küçük parçalar halinde doğranarak ayrı bir kaba alınır. Yeşillikler ince ince doğranır ve salata kabına aktarılır.
Tavukgöğsü sinirlerinden ve kalan ufak yağ parçalarından ayrılır. Sotelik şekilde kesilir ve ayrı bir kaba aktarılır. Önceden ısıtılan ve bir miktar zeytinyağı içeren kaba biberler atılır. Biberlerin kendini bırakması beklenir Biberlerin kendini bırakmasından sonra ince ince doğranan sotelik tavukgöğsü tavaya atılır ve pişirilir. Biberler ile tavuk piştikten sonra bir kaba alınarak soğutulur. Tavuk göğsü ve biberler soğuduktan sonra salata karışımının içerisine karıştırılırlar. Baharatlar, tuz, zeytinyağı ve limon karışımı ilgili karışımın üzerine dökülür Karışımın tamamı homojen olana kadar karıştırılıp servis edilir.