DİYET DETOKS SALATASI
Malzemeleri
300 gr kadar taze ıspanak
5 adet taze ve organik çilek
150 gr yeşil elma
1/7 bağ taze nane
1/7 bağ taze fesleğen
1/6 bağ taze maydanoz
40 gr kadar taze kereviz yaprağı
150 gr salatalık
200 gr domates
40 gr haşlanmış nohut
2 Adet taze portakal suyu
3 Yemek kaşığı kadar soğuk sızma zeytinyağı
½ çay kaşığı toz şeker
Hazırlanışı
Öncelikle detoks salatasının sosunun hazırlanması gerekir. Sosun hazırlanması için sıkılan portakal suyu ile toz şekerin karıştırılması; karışıma soğuk sıkım zeytinyağının yavaş yavaş eklenmesi gerekmektedir. Çilekler, domates, yeşil elma ve salatalık gibi katı malzemeleri iyice yıkayın. Sonrasında ise saplarından ve köklerinden ayırın. Hepsini küp şeklinde doğrayın. Ispanakları, naneyi, fesleğeni, kereviz yapraklarını aynı boyutta olacak şekilde kesin. Kesilen parçaların küçük boyutta olması gerekmektedir. Haşlanmış nohutları salata tabağının altında ezerek yayın. Üzerine küp şeklinde doğranmış meyve ve sebzeleri, meyve ve sebzelerin üzerine de yeşillikleri ilave edin. Salata tabağının üzerine ise hazırladığınız sosu homojen bir dağılım gösterecek şekilde dökün. Sosu döktükten hemen sonra salatanın tüketilmesi gerekmektedir. Tüketim süresinin uzaması salatanın detoks etkisini azaltmaktadır.