SOMON KUŞKONMAZI
Malzemeler
1 porsiyon derisi alınmış somon fileto
6 adet kuşkonmaz
1 tutam dereotu
1 diş sarımsak
1 adet limon
Zeytinyağı (Aromalı iyi kalite zeytinyağı yemeğin lezzetini arttırır)
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın. Folyonuzdan yaklaşık 30 cm. lik bir parça hazırlayın. Folyonun ortasına kuşkonmazları koyun. Ufak bir kapta zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakları karıştırın, bu karışımı kuşkonmazların üzerine gezdirin, kuşkonmazları tuz ve karabiber ile çeşnilendirin, Somon Filetoyu akan suyun altında iyice yıkadıktan sonra bir kağıt havlu yardımı ile kurutun ve her iki yüzünü de tuz ve karabiber ile ovun. Daha sonra bu filetoları kuşkonmazların üzerine yerleştirin. Üzerine dereotları ile 2 dilim limon koyarak, folyoyu malzemeler içinde kalacak şekilde kenarlardan katlayın. Hazırladığınız folyo paketini fırına koyup, 20-25 dakika pişirin.