ALABALIK KÖFTESİ

ALABALIK KÖFTESİ

ALABALIK KÖFTESİ

 Malzemeler

2 Adet alabalık

1 Adet soğan

Yarım demet maydanoz

1 Adet yumurta

2 Dilim ekmek

1 Tatlı kaşığı kimyon

1 Çay kaşığı karabiber

1 Su bardağı zeytinyağı

1 Tatlı kaşığı tuz

 Hazırlanışı

Alabalıkları temizleyip haşlayın. Deri ve kılçıklarını ayıklayın. Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın. Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın. Ayıkladığınız balıketlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi