ÇARDAK KEBABI 

ÇARDAK KEBABI 

ÇARDAK KEBABI 

Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı

1/2 kg dana kuşbaşı

1 diş sarımsak

250 gr yoğurt

Kırmızıbiber

2 adet yufka

50 gr dolma fıstık

Hazırlanışı:

Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi