FOLYADA SOMON BALIĞI

FOLYADA SOMON BALIĞI

FOLYADA SOMON BALIĞI

Malzemeler

4 dilim derisiz somon filetosu

1 bağ kuşkonmaz, sert uçlar kesilmiş

2 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak, kıyılmış

Tuz ve taze çekilmiş karabiber

1 limon, ince dilimlenmiş

Taze dereotu dal veya doğranmış taze kekik, biberiye veya maydanoz

Hazırlanışı:

Fırını 400 derece derecede ısıtın. Yaklaşık 14cm uzunluğunda dört yaprak alüminyum folyo kesin. Kuşkonmazı 4 eşit parçaya bölün ve her bir folyo uzunluğunun ortasındaki katman. Küçük bir kapta yağı sarımsak ile karıştırın. Kuşkonmaz kısmına 1 çay kaşığı yağ ilave edip tuz ve karabiber serpin. Somonu durulayın ve fazla suyun akmasına izin verin, ardından her filetonun dibine tuz ve biber ekleyin. Kuşkonmaz üzerinde Her somon filetoyu 1 çay kaşığı zeytinyağı karışımı ile karıştırın ve üstüne tuz ve karabiber ekleyin. Her biri yaklaşık 2 dal dereotu ve 2 limon dilimleri ile doldurun (taze kekik veya biberiye kullanıyorsanız, maydanoz kullanıyorsanız 1 1/2 çay kaşığı kullanıyorsanız her biri için yaklaşık 3/4 çay kaşığı kullanın). Folyo kenarlarını somon üzerine içeriye doğru sarın, ardından örtmek için folyonun üstüne ve altına katlayın. Folyo torbalarını fırın tepsisine tek bir kat halinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, somon pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. ve sıcak servis yapın.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi