TANTUNİ

TANTUNİ

TANTUNİ

MALZEMELER

200 gram dana eti { tranç ]

3 adet yeşil sivri biber

2 adet domates

2 bardak su

Bir adet kuru soğan

Bir avuç kıyılmış maydanoz

Bir çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı sumak

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Dana eti minik minik küpler şeklinde doğrayın. Etleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Dana eti suyunu çekene kadar haşlayın. Orijinal tarif için sac tava kullanın. Sac tava yoka wok tavayı tercih edebilirsiniz. Sac tavayı ocakta kızdırın. Bir miktar çiçek yağını tavaya dökün ve üzerine haşlanmış etleri alıp kavurmaya başlayın. İki dakika sonra tavanın içine bir bardak su ve kırmızı toz biberi ekleyin. Etler suyu çekince ince ince dilimlenmiş biberleri tavaya katın. Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri tavaya eklemeye... Tüm malzemeler piştikten sonra, tavayı ocaktan almadan 1, 2 dakika önce lavaş ekmeğini etlerin üzerine koyun. Lavaş etin yağını çektikten sonra sac tavayı ocaktan alın.

Lavaşın içine tantuniyi yerleştirin. Soğanı ince halka şeklinde kesin ve sumakla harmanlayın. Etlerin üzerine kıyılmış maydanozdan serpiştirin. Son adım olarak sumaklı soğandan bir miktar koyun. Lavaş ekmeğini dürüm şeklinde sarın.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi