KIYMALI PİDE

KIYMALI PİDE

KIYMALI PİDE

MALZEMELER:

250 gram kıyma

2 orta boy domates

2 yeşilbiber

1 soğan

Yeteri miktarda Tuz ve Kırmızıbiber

Hazırlanışı.

Kullandığınız kıyma yağsız olmasın. Orta yağlı olursa iyi sonuç verir. Soğanı minik doğrayın veya rendeleyin, domates ve biberleri ince ince kıyın. Kıyma ile karıştırın. İçine kıymanın yağ oranına göre biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Yağsız veya az yağlı kıyma kullanıyorsanız mutlaka bir miktar sıvı yağı iç harca ekleyin. Aksi halde kuru olur. Bütün malzemeleri kırmızı pul biber ve tuz ekleyerek karıştırıp bir kenara alın.

Hamurun Hazırlanması

1 paket kuru maya,1 tatlı kaşığı şeker,2 tatlı kaşığı tuz, Yarım çay bardağı sıvı yağ,4-6 su bardağı un.

Öncelikle bir kaba mayayı ve bir tatlı kaşığı şekeri ekleyin. Üzerine ılık bir bardak su ekleyin ve 5-6 dakika kadar üzeri kapalı bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra yarım su bardağı yağı, 4 su bardağı unu kaba ekleyin, üzerine 1,5-2 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru kıvama getirene kadar azar azar un ekleyin. Hamur sert olmasın biraz yumuşak olması iyi olur. Hamuru 1 saat bekletin ve tezgâha alın. Tezgâhı unlayın ve hamuru her biri yaklaşık 3 ceviz büyüklüğünde olacak şekilde bezelere ayrın. Bezeleri tezgâhta oval bir biçimde açın ve tepsiye alın. Tepsiye aldığınız hamurların üzerine kıymaları yayın. İsterseniz kenarlarını kapatıp boş kalan yerlere yumurta-yağ-süt karışımını sürün, isterseniz kenarları katlamayın tamamen kıyma ile kaplayın. Fırını 210 dereceye ısıtın ve yaklaşık 30 dk pişirin. Pidelerimiz hazırdır. Ayran, maydanoz ve limon eşliğinde yiyin.

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi