KUZU GÜVEÇ 

KUZU GÜVEÇ 

KUZU GÜVEÇ 

Malzemeleri

500 gr. kuzu kuşbaşı

2 adet büyük patlıcan

1 adet soğan

2 adet patates

3 adet domates

4-5 adet yeşilbiber

1 adet kapya biber

10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı karışık salça

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz ve baharatlar

1 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Güvecin en altına soğan, sonra et, sonra patlıcanlar gibi üst üste dizin Salçayı sıcak su ile ezin En üstüne salçalı sıcak suyu dökün Ve baharatları ilave edin Karabiber, kırmızıbiber, tuz, kekik gibi Üstünü folyoyla dikkatlice kapatın ve üstüne taş kapağı kapatın Küçük ocakta kısık ateşte pişmeye bırakın. 2 saatin sonunda pişmiş olacaktır. Ama güveciniz küçükse, ya da etler küçük doğranmışsa daha kısa sürede de pişecektir. Arada kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi