SAKIZ KABAĞI TATLISI

SAKIZ KABAĞI TATLISI

Malzemeler:
*200 gr taze kabak rendesi
*250 gr un
*100 gr margarin
*100 gr pudra şekeri
*30 gr kabartma tozu
*3 adet yumurta
*100 gr ceviz içi

Şurup için:
*300 cl su
*300 gr toz şeker
*½ limon

Hazırlanışı:
Derin bir kap içerisinde pudra şekeri, yumurta ve rendelenen kabağı koyup şeker erinceye kadar karıştıralım.

Margarini küçük bir kap içerisinde eritip hazırlanan malzemelere ilave edip un ve kabartma tozunu ile iyice karıştıralım.

Hazırlanan malzemeleri şekillendirerek 180 derece fırında pişirip hazırlanan şurubu üzerine300 cl su 300 gr toz şeker ½ limon suyu ayrı bir tencerede kaynatılıp fırından çıkan tatlının üzerine dökün.Hafif soğuduktan sonra üzerine kırılmış ceviz içini dökerek servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi