SAVARİN

SAVARİN

MALZEMELER: 
( KİŞİ: 30–35)
 * 1050gr Un 
 * 40 gr Maya 
 * 300 gr Süt 
 * 20 gr Tuz 
 * 120 gr Toz şeker 
 * 5 gr Vanilya 
 * 1 adet Limon rende 
 * 12 adet Yumurta 
 * 450 gr Tereyağı 

HAZIRLANIŞI;
Yukarıdaki bütün malzemeleri yağ hariç yoğrulur ve en son yağı ilave edilip şambaba kalıplarına dökülür, mayalanınca 180 derece fırında 25–30 dk pişirin, fırından çıktıktan sonra 1000 gr su 500 gr şeker şurubu kaynattıktan sonra şurubun içerisinde kaynatın, süslendikten sonra servise sunulur.
 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi