SULTANİ İNCİR DOLMASI

SULTANİ İNCİR DOLMASI

Malzemeler;
*40 gr. kuru incir
*10 gr. ceviz
*10 gr. pirinç
*30 gr. toz şeker
*1 gr. toz tarçın
*1 adet karanfil
*20 gr. baklava yufkası
*40 ml. süt
*1 gr. toz zerdeçal
*1 adet kabuk tarçın
*3 gr. portakal kabuğu
*3 gr. liman kabuğu
*15 gr. tereyağı
*30 gr. kaymak

Hazırlanışı;
İncirler ikiye ayrılır. İçine cevizler konup tereyağında kızartılıp süt eklenir. İncirler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinçler ıslatıp nişastası gidinceye kadar yıkanır. Süt, toz zerdeçal, portakal, limon kabuğu rendesi eklenir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilip pirinç peltesi hazırlanır. İncirlerin içine hazırlanan incir peltesinden koyulup baklava yufkasına sarılarak 180 derecelik ısıda yufkalar kızarıncaya kadar pişirilir. Baklava şurubu ile tatlandırılıp incir ve cevizden yapılan sos ve kaymakla servis yapılır.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi