EBİTEN MAKİ

EBİTEN MAKİ

Malzemeler:
*2 adet yosun yaprağı sarmak için
*1 çay bardağı pirinç sirkesi
*100 gr Japon pirinci
*20 gr İnce dilimlenmiş salatalık
*60 gr karides kızarmış
*100 gr salatalık
*1 tatlı kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:
Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın. 
Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda, salatalık, karides. Servis tabağına dizdiğiniz Sushileri zencefil turşusu, soya sosuyla birlikte servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi