İSLİ ÖRDEK

İSLİ ÖRDEK

Malzemeler;
*50 gr Hindistan cevizi
*3 gr okaliptüs yağı
*5 gr fesleğen
*15 gr jelâtin
*3 gr tuz
*2 gr beyaz toz biber
*10 gr tuz
*15 gr frambuaz
*3 gr limon
*1 adet yumurta

Hazırlanışı;
Hindistan cevizi sütü, okaliptüs yağı, fesleğen, tuz ve beyaz toz biber mikserde çekilip kaynatıldıktan sonra toz jelâtin yardımıyla dondurulur. Ördek göğsü 4 gün tuz içersinde bekletilir. Daha sonra tuzdan çıkartılıp hava almayan bir ortamda odun ateşi eşliğinde bir gün süre ile bekletilir. Frambuaz ve ince doğranmış limon kabukları kaynatılıp tatlandırılır.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi