SOMON ÜÇLÜSÜ

SOMON ÜÇLÜSÜ

Malzemeler;
*80 gr füme somon
*30 gr krema
*½ yumurta beyazı
*160 gr somon fileto
*10 gr kapari çiçeği
*Yeşil soğan
*40 gr kornişon turşu
*Zeytinyağı
*½ limon
*4 adet bıldırcın yumurtası
*1 tutam dereotu
*4 adet külah
*4 adet tost ekmeği
*20 gr siyah havyar
*Tuz, karabiber

Hazırlanışı;
Füme somon mus için, bir kaba alınan füme somon, krema, yumurta ve karabiberle pürüzsüz bir yüzey alana kadar blendırda çekilir ve külahlara doldurulup üstüne havyar eklenir. Somon filetonun yarısından 4 eşit dikdörtgen şeklinde somon çıkarılıp, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Streçe sarılıp yuvarlak silindir şekli verilip kaynayan suda 2-3 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra dereotuna bulanır. Sarımsak ve tereyağı ile kızarmış ekmeğin üzerine konur. Arta kalan somon, kapari, turşunun yarısı, biraz dereotu, yeşil soğan tavla zarından biraz daha küçük doğranıp zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Bıldırcın yumurtası 1 dakika haşlanıp, un, yumurta ve galeta ununda pane yapılıp derin yağda kızartılır. Kornişon turşu halka şeklinde doğranıp tabağın bir ucuna alınır. Ve üzerine somon tartar konur ve ayrıca bıldırcın yumurtası eklenir. Külah içindeki somonda tabağın diğer ucuna konulur. Ortaya ise poşe somon konup servise sunulur.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi