BUHARDA LEVREK FİLETOSU

BUHARDA LEVREK FİLETOSU

Malzemeler:
*1 kg levrek filetosu
*3 su bardağı balık suyu
*2 su bardağı krema
*300 gr kültür mantarı
*1 fincan beyaz şarap
*3 çorba kaşığı tereyağı
*1adetkuru soğan soğan
*1 adet limon
*2 defneyaprağı
*yeteri miktarda Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Öncelikle levrek kılçıklarından balık suyu elde edin. Mantarları köklerindeki topraklı yerlerden kesip atın, bol suda yıkayın ve dilimleyin. Bir tencereye yarım çorba kaşığı tereyağı, limon suyu, tuz ve mantarları koyup bir çay bardağı su ilave edin. Kapağı kapatarak bir dakika kaynatın ve süzün. Soğanı soyun, incecik doğrayın ve küçük bir tencerede ocağa koyun. Beyaz şarap ve defneyaprağını ilave ederek, şarap azalana kadar kaynatın. 2,5 su bardağı balık suyunu ekleyerek tekrar bir su bardağı sıvı kalana kadar çektirin. Krema ilave edin ve iki su bardağı sıvı kalana kadar bir kez daha çektirin. Karıştırılarak, tereyağını yedirin. Ayran kıvamına gelmiş sosa, süzülmüş mantar ilave edip tuz, karabiber de ekleyin. Ve daha sonra sosu sıcak bir yerde bekletin.Buharlı fırını ısıtın, filetoları tuzlayıp biberleyerek buharlı fırın tepsisine döşeyin. Dört-beş dakika pişirin. Buharlı fırınınız yoksa bir süzgecin altına kaynar su koyup balıkların üzerini örterek buhar sıcağı ile de filetoları pişirebilirsiniz. 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi