MEYVE SOSU İLE LEZZETLENDİRİLMİŞ IZGARADA LOGOS BALIĞI

MEYVE SOSU İLE LEZZETLENDİRİLMİŞ IZGARADA LOGOS BALIĞI

Malzemeler;
*320 gr lagos balığı filetosu
*2 adet küçük boy cennet hurması
*8 adet yeşil kuşkonmaz
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*10 dilim mandalina
*1 çay bardağı mandalina suyu
*½ çay kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı nar tanesi
*1 çay kaşığı kırılmış karabiber
*1 çay kaşığı balık bulyon
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı;
Lagos balığı filetosu zeytinyağı, tuz ve kırılmış karabiberle aromalandırılır ve kızartılır. Yarım adet cennet hurması da üzerine toz şeker serpilerek kızartılır. Kuşkonmazlar buharda haşlanıp tereyağında tuz ekleyerek tatlandırılır. Ayrı bir tavada tereyağında unu kavurup karabiber, mandalina suyu, mandalina dilimi, tuz ve dereotundan sos elde edilir. Son olarak tabağımıza sırası ile önce sosu koyup üzerine cennet hurması, lagos balığı, kuşkonmazlar ve nar taneleri konarak servis edilir.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi