AYVALI EKŞİLİ TARAKLIK TAVASI

AYVALI EKŞİLİ TARAKLIK TAVASI

Malzemeler;
*600 gr kuzu pirzola
*1 adet kuru soğan
*2 adet rendelenmiş domates
*4 adet yeşilbiber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet küçük boy ayva
*1 tatlı kaşığı nar pekmezi
*¼ adet limon suyu
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kırmızıbiber
*½ çay kaşığı tane karabiber
*1 su bardağı su
*1 dal biberiye
*1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı;
Bir tencereye tereyağı ve pirzola konulur. Pirzolalar biraz kavrulduktan sonra halka olarak doğranmış soğan eklenir, soğan pembeleşince salça ilave edilip rendelenmiş domates konulur ve karıştırılır. Karışıma su, tuz ve tane karabiber ilave edilir, kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Bir kâseye nar pekmezi, limon suyu ve baharatlar konulup karıştırılır. Bu karışım etin üzerine eklenir. Ayvanın kabuğu soyulur dörde bölünerek yemeğin üzerine konur ve pişirilir. Domates ve biberleri de doğrayıp yemeğin üzerine atıp 3 dakika daha pişirildikten sonra biberiye eklenip servis yapılır.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi