MERCİMEK KUŞLAMASI İLE ÇARDAK KEBABI {Denizli }

Malzemesi;    
*600 gr kuzu kuşbaşı
*2 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet yeşilbiber
*2 adet domates
*1 adet yufka
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı salça
*80 gr kaşar peyniri
*1 çay kaşığı toz karabiber
*1 yemek kaşığı tuz

Mercimek Kuşlaması Malzemesi;
*½ su bardağı yeşil mercimek
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 diş dövülmüş sarımsak
*1 adet küp doğranmış havuç
*1 adet küp doğranmış patlıcan
*1 çay kaşığı tuz
*½ çay kaşığı toz karabiber
*Yeteri kadar et suyu

Hazırlanışı;
Önce kuşbaşı eti tereyağında soğan, sarımsak, domates, biberle kavurun. Sonra suyu ekleyip etler suyu çekinceye kadar pişirip karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın. Yeşil mercimeği bir gün önceden ıslatın. Daha sonra haşlayın ve suyunu süzdürün. Bir tavaya tereyağı, sarımsak, havuç ve yağda kızartılmış patlıcan ekleyerek kavurun. Tuz, karabiber ve et suyu ilave edip 3-5 dakika hafif ateşte pişirip mercimeği ekleyip bu hazırlanan kuşlamayı bekletin. Yufkayı 15 cm. çapında yuvarlak olarak kesin. Yufkayı bir kâseye koyun, kaşar peynirini ve pişen etleri içine doldurun. Kâsenin içinde kalan yufkalar ile üstünü kapatıp, yufka bohçasını kâseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin. Yufkanın üstüne bir fırça ile yumurta sarısını sürün. 180 derecelik fırında peynirler eriyinceye kadar kızartın. Kebabı ve kuşlamayı bir servis tabağına koyun, sosunu üzerinde gezdirerek servis yapın.

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi