PATLICAN SÖĞÜRTME İLE KUZU ŞİŞ KEBABI

PATLICAN SÖĞÜRTME İLE KUZU ŞİŞ KEBABI

Malzemeler;
*150 gr kuzu budu
*4 adet arpacık soğanı
*1 adet yeşilbiber
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 dal taze kekik
*¼ çay kaşığı toz karabiber
*1 adet küçük boy közlenmiş patlıcan
*1 adet közlenmiş kırmızıbiber
*1 diş közlenmiş sarımsak
*1 adet domates
*1 dal maydanoz
*½ adet közlenmiş kuru soğan
*1 tatlı kaşığı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1/ çay kaşığı kırılmış karabiber

Hazırlanışı;
Kuzu budu sinirleri alınarak şiş olarak hazırlanır. Tuz, karabiber ve zeytinyağında marine yapılır. Şişe biber soğan ve et dizilir ve ızgarada kızartılır. 
Ayrı bir tavada közlenmiş patlıcan, kırmızıbiber ve sarımsak soyulup küçük parçalar halinde kesilir.
Maydanoz çok ince olarak doğranır ve közlenmiş sebzelere eklenir. Nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı konulup tatlandırılır.
Ayrı bir tavada tereyağı, sarımsak, kırılmış biber sotelenir ve tatlandırılır.
Tabağımıza sırasıyla domates sos üzerine şişler ve son olarak közlenmiş soğan üzerine alınan patlıcan Söğürtme ile servis yapılır

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi