LAHANA TURŞUSU TARİFİ

LAHANA TURŞUSU TARİFİ

Hazırlanışı;
*1 küçük lahana
*1 çay kaşığı şeker
*8-10 diş sarımsak
*3-4 defneyaprağı
*1 çay kaşığı kırmızıbiber
*2 limon
*1 çorba kaşığı nohut
*1 çorba kaşığı kaya tuzu

Hazırlanışı;
Lahananın dış yapraklarını atınız. Diğer yapraklarını yıkayıp üç parmak genişliğinde dilimleyiniz. Nohut, defne yaprağı ve sarımsak koyarak kavanoza yerleştiriniz. Limon, şeker ve kırmızı biber ilave edip üzerine tuzlu su dökünüz. Lahanaya bir ağırlık koyup, kapağını kapatınız. Her gün suyunu başka bir kaba yüksekten akıtıp tekrar kavanoza dökerek havalanıp mayalanmasını sağlayınız. 10 gün sonra serin bir yere koyunuz. Lahana Turşunuz hazır  Afiyet Olsun

 

 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi