SALATALIK TURŞUSU

SALATALIK TURŞUSU

Malzemeler:
*1 kilo kornişon salatalık
*4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
*1 çorba kaşığı toz şeker
*10 diş sarımsak
*2 çay bardağı sirke
*10-12 al maydanoz

Hazırlanışı;
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; Salatalıkları kavanoza doldurun.

Tuzunu üzerine ilave edin Sarımsaklarını kavanoza yerleştirin. Sirkeyi içine boşaltın.

Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.

Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz. 

chef-karatas@hotmail.com
Kullanıcı Sözleşmesi