ALTUNZADE ÇORBA
ALTUNZADE ÇORBASI
MALZEMELER:
1 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
3 çorba kaşığı bezelye
4-5 adet mantar
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kıyma
Et suyu tableti
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
1 kaşık margarin
Kıyılmış maydanoz
Tuz Kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Küçük küçük doğradığımız soğanları tencereye alın, yağını ve kıymasını ekleyip kavurun. Haşladığınız bezelye, patates, havuç ve 5 bardak et suyunu tencereye ilave edin. sonra küçük doğranmış mantarları ekleyin.
Kaynadığında şehriyeyi ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra kıyılmış maydanozu ilave edin.
Ayrı bir kâsede yumurtayı limonun suyu ile çırpın. Yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökün. Bir taşım kaynayınca altını kapatın.
Kırmızıbiberli tereyağını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın