LAKİŞE ÇORBA
LAKİŞE ÇORBASI
MALZEMELER:
1 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yeteri miktarda tuz Yeteri kadar Su
HAMURU İÇİN:
1 Su bardağı un
1 Çay kaşığı tuz
Çekeri kadar Su
ÜZERİ İÇİN:
1 Adet kuru soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
100 gram kıyma
1 Çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Yeşil mercimeği tencereye alıp tuzunu ve suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Hamuru için unu yoğura bileceğiniz bir kaba alıp tuz ve su ilave ederek yoğurun. Merdane ile açıp enine ve boyuna kesin. Tencereye kesme hamurları ilave edin.Üzeri için ise 1 adet soğanı yemeklik kesip Tavaya sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Daha sonra üzerine domates salçası 100 gram kıyma ve tereyağı ilave edip kavurun. Kıymalı harcı tencereye dâhil edip ve kaynamaya bırakın. Daha sonra çorbayı sıcak olarak servis yapın