SULTAN ÇORBA
SULTAN ÇORBASI
MALZEMELER:
1 Adet havuç
2 Kaşık margarin
2 Kaşık un
4-5 su bardağı su
200 gr Kaşar peyniri
1 Çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI:
İlk önce unu tavada biraz kavurun. Bu çorbanın beyaz renkli olması kendisine has bir özelliktir. Bu yüzden unu kavururken renginin pembe olmaması için daha dikkatli olmalıyız.
Daha sonra havuçları güzelce rendeleyein ve derin bir kaba rendelenmiş havuçlar ile 4-5 bardak suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan bir müddet sonra pişirmek üzere 10-12 dk daha ocakta tutalım. Hazır olan çorbamızı sunuma hazırlamadan önce, lezzetin ve görüntünün hoş olması adına üzerine rendelenmiş kaşar ile karabiber ilave ederek sıcak servis yapın.
Bu tarif 381 kez görüntülenmiştir.