TOPALAK ÇORBA
TOPALAK ÇORBASI
MALZEMELER:
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı tavuk suyu
Kuru nane
Zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salça
2 adet tavuk göğsü
HAZIRLANIŞI:
Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak bulgur şişene kadar bekletilir.Un, salça, tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yapılan topalaklar unlanmış bir tepsiye konur.Zeytinyağı tencereye alınır ve salça konulup kavrulur. Su eklenip kaynatılır.Yaptığımız topalaklar, haşlanmış ve parçalanmış tavuk ve haşlanmış nohutlar eklenir.Topalaklar yumuşayana kadar kaynatılır.Kuru nane eklenip limon sıkılır. Bir iki dakika daha kaynatılıp servis edilir.