KOLAY MEKSİKA PAYI

KOLAY MEKSİKA PAYI

KOLAY MEKSİKA PAYI   

Malzemeler

İki yüz elli gram yağsız dana kıyma

Yarım fincan su

Yarım kaşık zeytinyağı

Bir kaşık toz kırmızıbiber

Yarım kaşık tereyağı

Bir tutam çok acı toz biber

İki orta büyüklükte iyi kıyılmış soğan

Bir kaşık un

Bir adet dövülmüş sarımsak

İki kaşık soğuk su

Bir adet kuru kırmızıbiber

İki ölçek rende kaşar peyniri

Bir adet yeşilbiber

İki ölçek kırılmış mısır gevreği

Dört kaşık dolusu domates rendesi    

Hazırlanışı

Kıymayı, zeytinyağı tereyağı karışımı yağda kavurun. İçine kıyılmış soğanları, ezilmiş sarımsağı, kırmızı yeşilbiberleri atıp orta ateşte beş dakika pişirin, rende domatesi ve zevkinize göre acı biberi ekleyip soğumaya bırakın. Su, tuz ve undan bir hamur yapın. Hamuru tepsi biçimindeki yağlanmış güvece orta incelikte yayın. Üstüne bir kat hazırladığınız karışımdan, bir kat rende peynir, bir kat kırılmış mısır gevreği dökün. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Fırına sürüp yirmi dakika kızartın, sıcak servis yapın.

 


Bu tarif 361 kez görüntülenmiştir.