KOLAY MEKSİKA PAYI
KOLAY MEKSİKA PAYI
Malzemeler
İki yüz elli gram yağsız dana kıyma
Yarım fincan su
Yarım kaşık zeytinyağı
Bir kaşık toz kırmızıbiber
Yarım kaşık tereyağı
Bir tutam çok acı toz biber
İki orta büyüklükte iyi kıyılmış soğan
Bir kaşık un
Bir adet dövülmüş sarımsak
İki kaşık soğuk su
Bir adet kuru kırmızıbiber
İki ölçek rende kaşar peyniri
Bir adet yeşilbiber
İki ölçek kırılmış mısır gevreği
Dört kaşık dolusu domates rendesi
Hazırlanışı
Kıymayı, zeytinyağı tereyağı karışımı yağda kavurun. İçine kıyılmış soğanları, ezilmiş sarımsağı, kırmızı yeşilbiberleri atıp orta ateşte beş dakika pişirin, rende domatesi ve zevkinize göre acı biberi ekleyip soğumaya bırakın. Su, tuz ve undan bir hamur yapın. Hamuru tepsi biçimindeki yağlanmış güvece orta incelikte yayın. Üstüne bir kat hazırladığınız karışımdan, bir kat rende peynir, bir kat kırılmış mısır gevreği dökün. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Fırına sürüp yirmi dakika kızartın, sıcak servis yapın.