MEKSİKA LAZANYA

MEKSİKA LAZANYA

MEKSİKA LAZANYA

Malzemeler

2 yaprak hazır lazanya (Meksikalılar lazanyayı bizim kullandığımız İtalyan tipi hamur yaprakları ile değil, kendi ince yufkaları ile yapıyorlar; ama bunu bulamayacağınızı düşünerek lazanya öneriyorum.)

Üç adet dövülmüş sarımsak

Bir kilo yağsız dana kıyma

İki kaşık acı baharat karması (kimyon ve kekiği unutmayın)

Bir bardak dolusu domates rendesi

İki adet çırpılmış yumurta

Yarım bardak tuzsuz peynir rendesi

Bir adet kıyılmış dolmalık biber

Yarım bardak rende parmesan peyniri

Bir bardak dolusu haşlanmış süzülmüş barbunya

Yarım bardak rende kaşar

Bir bardak dolusu haşlanmış süzülmüş mısır

Bir bardak acı salça sosu

Bir orta boy doğranmış soğan    

Hazırlanışı

Lazanya yapraklarını haşlayıp süzün. Fırını ısıtın. Bir tavada kıymayı, sarımsakları, soğanı birlikte kavurun. Domatesleri, acı salçayı, yeşilbiberleri, baharatların tamamını ve barbunyalarla mısırları ekleyin. Sık sık karıştırarak beş dakika daha pişirin. Bir kâsede çırpılmış yumurtalarla tuzsuz peyniri birlikte bir kere daha çırpın. Kekik ekleyin. Ateşe dayanıklı bir servis tabağını çok az yağlayıp, üstüne aldığı kadar hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin. Birinci katın üstüne önce hazırladığınız kıymalı içten dökün. Sonra çırpılmış yumurta peynir karışımı sürün. En üstüne kaşar rendesi dökün. Yeniden hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin. Aynı iç koyma işlemini aynı sıra ile bir kat daha tekrarlayın. En üste son kalan lazanya yapraklarını serip üstüne sadece yumurta peynir karışımı sürüp sonra da kalan kaşar rendesini dökün. Sıcak fırında yarım saat pişirin. Fırından çıkardıktan sonra on dakika dinlendirin. Sonra dilimlere kesin. Masaya getirdiğinizde her dilimin üstüne biraz zeytinyağı ve parmesan peyniri gezdirin. İsteyenler için masaya küçük bir kapta ilave olarak çok acı bir salça sosu da koyabilirsiniz.


Bu tarif 367 kez görüntülenmiştir.