MEKSİKA USULÜ TAVUK

MEKSİKA USULÜ TAVUK

MEKSİKA USULÜ TAVUK

Malzemeler

60 gram az yağlı veya yağsız kaşar peyniri rendesi

1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız ekşi krema

1 tutam acı biber

Küçük bir soğanın üçte biri

Karabiber

120 gram derisiz, kemiksiz tavuk

2 adet tortilla (büyük marketlerde bulabilirsiniz) i

Hazırlanışı

Tavuğu yıkayıp kurulayın. Dilim dilim kesin. Soğanı doğruyup karabiber ile karıştırın. Bir teflon tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp tavuğu içinde hafifçe kızarana kadar çevirin. Tavanın ısısını yükseltin. Acı biberi ve soğanı tavuğun üstüne döküp sık sıkı karıştırın. Pişmiş yemeği tortillaların üzerine dökün. Üzerine peynir rendesini koyup ekşi kremayı ilave edin.


Bu tarif 401 kez görüntülenmiştir.