TAZEFASULYE MEKSİKA USULÜ

TAZEFASULYE MEKSİKA USULÜ

TAZEFASULYE MEKSİKA USULÜ

Malzemeler

1 çay kaşığı karabiber

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı taze soğan

750 gr. domates

1 çorba kaşığı tuz

1 kg. taze fasulye     

Hazırlanışı

Fasulyeleri ayıklayıp bir parmak kalınlığında doğrayın. Tencerede yağı eritince sarımsakları katıp karıştırarak pişirin. Fasulyeleri de ekleyip 5 dakika daha pişirin. Doğranmış domates, taze soğan, tuz, biber, limon suyu ve fıstıkları katıp ağır ateşte sürekli karıştırarak fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tek başına veya et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapın


Bu tarif 456 kez görüntülenmiştir.