TAZEFASULYE MEKSİKA USULÜ
TAZEFASULYE MEKSİKA USULÜ
Malzemeler
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı taze soğan
750 gr. domates
1 çorba kaşığı tuz
1 kg. taze fasulye
Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp bir parmak kalınlığında doğrayın. Tencerede yağı eritince sarımsakları katıp karıştırarak pişirin. Fasulyeleri de ekleyip 5 dakika daha pişirin. Doğranmış domates, taze soğan, tuz, biber, limon suyu ve fıstıkları katıp ağır ateşte sürekli karıştırarak fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tek başına veya et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapın
Bu tarif 456 kez görüntülenmiştir.