FLAN NOPOLETATTO KREM KAREMEL
FLAN NAPOLETATTO
KREM KARAMEL
Malzemeler:
100 gr Krema
100 gr Süt
50 gr Şeker toz
1 adet Vanilya çubuk
4 adet Yumurta bütün
2 adet Portakal
2 adet Yeşil elma
100 gr Şeker toz
Hazırlanışı:
Karamel için toz şekeri tavada eritip renk almasını sağlayın ve kıvam alınca krem karamel kaplarının dip kısmına dökün şeker sertleşene kadar bekleyin.Krema,süt,rende portakal kabuğu,vanilya ve şekeri tencede ısıtın ve sürekli karıştırın.Tencereyi ocaktan alıp ılımasını bekleyin.Başka bir kapta yumurtaları kırıp çırpın.Ilımış kremalı sütü ekleyip ve süzgeçten geçirin.Hazırladığınız krem karamel kaplarına eşit bir şekilde bölüştürüp fırın tepsisine sıralayın.Tepsinin içine soğuk su doldurup 140 C'lik fırında 1,5 saat pişirin.Tepsideki su azalırsa soğuk su ilave edin.Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın kalıptan çıkarıp meyveler ile servis edin.