KUZU KONTROFİLE
CONTRA FİLETO Dİ AGNELLO
KUZU KONTROFİLE
Malzemeler:
200 gr Kuzu kontrafile
20 gr Rozmarin
20 gr Kekik
10 gr Karabiber
1 adet Kırmızı biber
1 adet Yeşil biber
10 gr Kaya tuzu
10 gr Polenta
100 ml Demi glace sos
30 ml Ayçiçek yağı
60 ml Süt
30 gr Tereyağı
10 gr Muskat
1 adet Endivien
Hazırlanışı:
Kuzu kontrofileleri taze baharatlar ile tatlandırın.Izgarada mühürleyin ve fırında bir süre içinin çektirilmesini sağlayın.Tereyağı ve süt ile polenta ununu püre kıvamında pişirin ve baharatlar ile talandırıp mizanplasta ılık tutun.Tazae kekik ile demiglase sosu tatlandırıp kaynatarak hazır hale getirin.Servis tabağına polenta püresi,endiviyen yapraklarını ve kuzu etlerini isteğe göre yerleştirip sos ilavesi ile servis edin.