TOERTELLİNİ ISPANAK KREMA

TOERTELLİNİ ISPANAK KREMA

TORTELLİNİ CON SİPİNACİ

TOERTELLİNİ ISPANAK KREMA

Malzemeler:

2 diş Sarımsak                  2 diş       

200 gr Ispanaklı Tortellini 200 gr

50 gr Tereyağ                  50 gr

20 gr  Zeytinyağı              20 gr

30 gr Ceviz                       30 gr

30 ml  Krema                    30 ml

30 ml Beyaz Şarap            30 ml

1 tutam Yaprak Fesleğen           1 tutam

50 gr  Parmesan Peyniri     50 gr

Tuz - Beyaz biber

 Hazırlanışı:

Bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine tortelinileri atıp 9-11 (cinsine bağlı) dakika haşlayın.Cevizleri bir havan yardımı ile bir poşete koyup tezgaha vurma yöntemi ile kırın. Fazla dağılmamamlarına özen gösterin.Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin.Derin bir tava yada wokun içerisine terayağı ve sıvıyağı ekleyin ve kızdırın.Bu sırada haşlanan tortelinileri sadece süzün, sudan geçirmeyin.Ocakta kızan yağın içerisine beyaz şarap, krema, sarımsak ve kırılmış cevizleri ekleyin. Bir iki taşım soteledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin.Ocaktaki sosun içerisine haşlanıp süzülmüş tortelinileri ekleyip ezmeden 2-3 dakika karıştırarak soteleyin.Sıcak olarak tabaklara aktardığınız tortelinilerin üzerine bir kaç yaprak fesleğen, rendelenmiş permasan ve taze çekilmiş tane karabiber ekleyerek servis yapın. 

 

 

 


Bu tarif 394 kez görüntülenmiştir.