TOERTELLİNİ ISPANAK KREMA
TORTELLİNİ CON SİPİNACİ
TOERTELLİNİ ISPANAK KREMA
Malzemeler:
2 diş Sarımsak 2 diş
200 gr Ispanaklı Tortellini 200 gr
50 gr Tereyağ 50 gr
20 gr Zeytinyağı 20 gr
30 gr Ceviz 30 gr
30 ml Krema 30 ml
30 ml Beyaz Şarap 30 ml
1 tutam Yaprak Fesleğen 1 tutam
50 gr Parmesan Peyniri 50 gr
Tuz - Beyaz biber
Hazırlanışı:
Bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine tortelinileri atıp 9-11 (cinsine bağlı) dakika haşlayın.Cevizleri bir havan yardımı ile bir poşete koyup tezgaha vurma yöntemi ile kırın. Fazla dağılmamamlarına özen gösterin.Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin.Derin bir tava yada wokun içerisine terayağı ve sıvıyağı ekleyin ve kızdırın.Bu sırada haşlanan tortelinileri sadece süzün, sudan geçirmeyin.Ocakta kızan yağın içerisine beyaz şarap, krema, sarımsak ve kırılmış cevizleri ekleyin. Bir iki taşım soteledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin.Ocaktaki sosun içerisine haşlanıp süzülmüş tortelinileri ekleyip ezmeden 2-3 dakika karıştırarak soteleyin.Sıcak olarak tabaklara aktardığınız tortelinilerin üzerine bir kaç yaprak fesleğen, rendelenmiş permasan ve taze çekilmiş tane karabiber ekleyerek servis yapın.