GLASS NOODLE ÇORBASI TAVUK KÖFTELERİ İLE
GLASS NOODLE ÇORBASI TAVUK KÖFTELER İLE
MELZEMELER
Tavuk fileto 3 dereceli kap
Glass noodle 1.5 dereceli kap
sarmışsak 2 yemek kaşığı
Tane karabiber 2 çay kaşığı
Havuç 1 dereceli kap
Beyaz lahana 3 dereceli kap
Taze soğan 6 sap
Tuz 2 çay kaşığı
Hafif Soya Sos 4 yemek kaşığı
Tavuk suyu 15 dereceli kap
HAZIRLANIŞI
Sarımsak ve tane karabiber toz haline getirir. Havuç ve taze soğan 3-4 cm uzunluğunda Julienne şeklinde kesilir, beyaz lahana fazla büyük olmayan parçaları kesilir Tavuk filetodan kıyma yapılıp, sarımsak-karabiber macunu ile iyice karışır. Makarna yumuşayıncaya kadar ılık su ile karışır. Sonra makarna 6 cm uzunluğunda kesilip, et karışımı ile karışır. Küçük köfte yapılıp, hazır bulunur Tavuk suyu pişirilip, makarna ve tavuk köfte eklenip, her şey yavaş yavaş haşlanır. Köfte haşlandıktan sonra, sebze ve hafif soya sos tavuk suyuna eklenir. Ocağı kapatıp, taze soğan eklenir. Çorba biraz dinlendirilip, sonra servis edilir.