KIZARTILMIŞ CEVİZLİ KADAİF
KIZARTILMIŞ CEVİZLİ KADAİF TATLISI
MALZEMELER
500 gr taze, kırpılmamış tel kadayıf
3 su bardağı ceviz (dövmeyin. bütün cevizleri 2-3 parçaya ayırın)
3 adet yumurta
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Önce şerbetini bir kaç saat önceden yapın.su ve şekeri karıştırıp kaynatın. kaynayınca limon suyunu ekleyip 5-10 dk.daha kaynatın.su gibi değilde daha koyu bir şerbet olması için fazla kaynatın.kaşığa aldığınızda sulu ama hafif kıvamlı olsun. şerbeti ocaktan alın ve tamamen soğusun.
Kadayıftan 3 parmak eninde parça ayırın. uzunlamasına serin. ister elinizde ister tezgahta yapın uç kısmına kırık cevizlerden 3-4 parça koyun. kenarlarından da çıkmayacak şekilde sarma sarar gibi sarın. sararken elinizi ıslatabilirsiniz. yada sardıktan sonra avcunuzu ıslatıp hafif sıkabilirsiniz. bu şekilde açılma olmaz.hepsini sarıp bir tepsiye dizin.yumurtaları iyice çırpın. kızartırken hızlı çalışmak için ocağın yanına yumurta tabağını ,şerbeti,geniş bir servis tabağını koyun. küçük bir tavaya bol sıvı yağ koyun.sarmaları hafifçe yumurtaya bulayın.yumurtanın fazlası gelirse tabağın kenarına sürterek fazlasını bırakın.maşa ile kızgın yağa bırakın.her defasında 3-4 tane tavada olsun.alt üst çevirerek kızartın.iyi kızarsın.kızarttıklarınızı sırayla şerbetin içine atıp 3 dk.bekletin. .şerbette bekleme süresini 3 dk.tutun.hepsi kızardıktan sonra üzerine dövülmüş ceviz veya antep fıstığı serperek sıcak sıcak ikram edin.