TAHİ USULÜ ŞİŞLER
TAHİ USULÜ ET ŞİŞLER / SATAY
MALZEMELER
Tavuk ve dana fileto 0,5 şer kg.
köri tozu 10 yemek kaşığı
Tane kışnış 1 yemek kaşığı
Hindistan cevizi sütü 5 dereceli kap
Tuzsuz yerfıstığı 2 dereceli kap
Salatalık 4 adet.
Arpacık soğan 4 adet
Büyük kırmızıbiber 2 adet
Beyaz sirke 3 adet
Şeker 5 yemek kaşığı
Kızartılmış pul biber macunu 2 yemek kaşığı
Balık sos 4 yemek kaşığı
Yağ 3 dereceli kap
HAZIRLANIŞI
Dana eti Julienne şeklinde (2 cm genişliği, 10 cm uzunluğu) kesilir. Hindistan cevizi sütü (3 dereceli kap), köri tozu, kışnış tozu, şeker ve balık sosu salamura olarak karışıp, eti salamuraya konulur. Köri ve kışnış tozları önceden karışıp ve toz haline getirilmesi gerekiyor. Marine edilmiş et şişlerine geçirip, tekrar salamuraya konulup (kurutmamak için), hazır bulunur Kömür ızgara hazırlanır. Et yapışmaması için önceden ızgarada yağ sürülür. Yağ sürülmesi ara sırada tekrarlanması gerekiyor. Sataylar orta derecede ızgara yapılıp, geri kalan salamura satay üzeri sürülüp, dipler ile beraber servis edilir.