TAHİ USULÜ ŞİŞLER

TAHİ USULÜ ŞİŞLER

TAHİ USULÜ ET ŞİŞLER / SATAY  

MALZEMELER

Tavuk ve dana fileto    0,5 şer kg.

köri tozu                    10 yemek kaşığı

Tane kışnış                  1 yemek kaşığı

Hindistan cevizi sütü    5 dereceli kap

Tuzsuz yerfıstığı          2 dereceli kap

Salatalık                      4 adet.

Arpacık soğan               4 adet

Büyük kırmızıbiber        2 adet

Beyaz sirke                 3 adet

Şeker                         5 yemek kaşığı

Kızartılmış pul biber macunu     2 yemek kaşığı

Balık sos                    4 yemek kaşığı

Yağ                            3 dereceli kap

HAZIRLANIŞI

Dana eti Julienne şeklinde (2 cm genişliği, 10 cm uzunluğu) kesilir. Hindistan cevizi sütü (3 dereceli kap), köri tozu, kışnış tozu, şeker ve balık sosu salamura olarak karışıp, eti salamuraya konulur. Köri ve kışnış tozları önceden karışıp ve toz haline getirilmesi gerekiyor. Marine edilmiş et şişlerine geçirip, tekrar salamuraya konulup (kurutmamak için), hazır bulunur Kömür ızgara hazırlanır. Et yapışmaması için önceden ızgarada yağ sürülür. Yağ sürülmesi ara sırada tekrarlanması gerekiyor. Sataylar orta derecede ızgara yapılıp, geri kalan salamura satay üzeri sürülüp, dipler ile beraber servis edilir.

 

 


Bu tarif 423 kez görüntülenmiştir.