KANTON USULÜ KARİDES

KANTON USULÜ KARİDES

KANTON USULÜ KARİDES       

Malzeme:

40- 50 adet karides (cimcime)

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı mısır unu

1 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi

Tuz

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı tane karabiber

Hazırlanışı:

Tane karabiberi havanda dövün. Zencefili ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın.

Yumurtaları, bir tanesinin beyazını ayırarak kırın, soya sosu ile karıştırın. Aynı karışıma hazırladığınız baharatı da ekleyip tekrar karıştırın.

Ayırdığınız yumurta beyazına mısır ununu ekleyip karıştırın. Karidesleri ayıklayıp karışıma katın. 20 dakika kadar dinlendirin.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Karidesleri yağda kızartın. Kızarmış karidesleri kenara alıp aynı yağa yumurtalı karışımı dökün. Pişmeye başlarken karidesleri ilave edin.

Sıcak servis yapın. Servis yaparken tabağa garnitür olarak haşlanmış brokkoli ve doğranmış taze soğan koyabilirsiniz.

 


Bu tarif 230 kez görüntülenmiştir.