KARİDES GÜVEÇ

KARİDES GÜVEÇ

KARİDES GÜVEÇ (DÜŞÜK KALORİLİ)    

Malzeme:

28–30 adet karides(cimcime, haşlanmış ve ayıklanmış)

4 adet çarliston biber

3 adet domates (iri)

4 tatlı kaşiğı süt

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tereyağı

 

Hazırlanışı:

Domatesler kuşbaşı olarak, çarliston biberler ise çekirdekleri ve iç damarları çıkarıldıktan sonra halkalar halinde doğranır. Hazırlanmış domates ve biberler bir kapta karıştırılarak tuzlanır. Porsiyonluk güveç kâseleri yarısına kadar hazırlanmış karışım ile doldurulur. Üzerlerine, kâse başına yaklaşık 7 adet küçük karides yerleştirilir. Kalan karışımla karideslerin üstü, kâselerden bir parmak taşacak tarzda örtülür. Kararınca karabiber serpildikten sonra her kâseye bir çorba kaşığı süt ile yarım kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı ilave edilir.

Kâseler 200oC’a ayarlı fırında 30 ila 35 dakika pişirilir. Pişmiş güveçler fırından çıkarılıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek tekrar fırına verilir. Kaşar peynirleri güveçlerin üstünü tamamen örtecek şekilde eriyince fırından çıkarılır. Sıcak servis yapılır.

 

Sair hususlar:

. Karides güveç yapılırken tereyağ ve süt yerine peşamel sos ta kullanılabilir. Bu uygulama da çok güzel bir tad vermektedir ancak besin değeri açısından biraz daha ağırdır. Yukarıdaki tarifin en büyük özelliği kalori değerinin düşük olmasıdır.


Bu tarif 321 kez görüntülenmiştir.