ŞARAP SOSLU KARİDES
ŞARAP SOSLU KARİDES:
MALZEMELER;
750 Gr Jumbo Karides
200 Gr Çiçek Yağı
8 Diş Sarımsak
200 Gr Domates
½ Cc Beyaz Şarap
½ Şişe Maydanoz
½ Bira 1 Şişe
1 Çay Kaşığı Kekik
Taze Nane Tuz Yeteri Kadar
HAZIRLANIŞI;
Karidesleri haşlamadan önce yıkayıp bira içerisinde 30 dakika bekletin. Sarımsakları dilimleyip domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavaya çiçek yağı koyarak sarımsakları ve domatesleri ilave ederek sote yapalım. Birada bekletilen karidesleri soyup bir tepsiye yerleştirin ve üzerine hazırlanan sosu döküp fırında 20 dakika pişirip sıcak servis yapınız. Servise gönderirken maydanozla süsleyiniz.
Bu tarif 394 kez görüntülenmiştir.