BAHCIVAN KEBAP

BAHCIVAN KEBAP

BAHÇIVAN KEBAP                   

MALZEMELER:

800 Gr Dana Eti

150 Gr Arpacık

4 Diş Sarımsak

100 Gr Bezelye

100 Gr Havuç

100 Gr Patates

200 Gr Domates

200 Gr Margarin

150 Gr Salça

60 Gr Yeşilbiber

Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar.

HAZIRLANIŞI;

Dana etini kuşbaşı doğrayıp eritilmiş margarin içerisinde doğranmış kuru soğan ile kavurun. Etler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. Sebzeleri kuşbaşı doğrayıp kızgın yağda hafif kızartıp kevgirle yağdan çıkartarak peçete üzerinde yağını alın. Etler suyunu çekince salçayı sulandırıp etlerin üzerine dökünüz. Bir iki karışımdan sonra sıcak suyu, etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde dökün. Pişmesine yakın tatlandırıcıları ilave edin. Sonra bir tepsiye etleri serip sebzeleri, kuşbaşı doğranan domatesleri, yeşilbiberleri serip alüminyum folyo ile kapatın. Orta kızgın fırında bekletip servise yakın çıkartıp tabağı süsleyerek sıcak servis ediniz.


Bu tarif 360 kez görüntülenmiştir.