BAHCIVAN KEBAP
BAHÇIVAN KEBAP
MALZEMELER:
800 Gr Dana Eti
150 Gr Arpacık
4 Diş Sarımsak
100 Gr Bezelye
100 Gr Havuç
100 Gr Patates
200 Gr Domates
200 Gr Margarin
150 Gr Salça
60 Gr Yeşilbiber
Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar.
HAZIRLANIŞI;
Dana etini kuşbaşı doğrayıp eritilmiş margarin içerisinde doğranmış kuru soğan ile kavurun. Etler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırın. Sebzeleri kuşbaşı doğrayıp kızgın yağda hafif kızartıp kevgirle yağdan çıkartarak peçete üzerinde yağını alın. Etler suyunu çekince salçayı sulandırıp etlerin üzerine dökünüz. Bir iki karışımdan sonra sıcak suyu, etlerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde dökün. Pişmesine yakın tatlandırıcıları ilave edin. Sonra bir tepsiye etleri serip sebzeleri, kuşbaşı doğranan domatesleri, yeşilbiberleri serip alüminyum folyo ile kapatın. Orta kızgın fırında bekletip servise yakın çıkartıp tabağı süsleyerek sıcak servis ediniz.