DANA AVCI KEBAP

DANA AVCI KEBAP

DANA AVCI KEBAP                 

MALZEMELER:

800 Gr Dana Eti

150 Gr Kuzu Böbrek

250 Gr Bezelye

150 Gr Margarin

200 Gr Soğan

50 Gr Domates

50 Gr Yeşil Biber

1 Bağ Maydanoz

20 Gr Domates Salçası

Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar

HAZIRLANIŞI;

Dana eti yağsız kuşbaşı doğrayıp, dibi düz bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarımsak ile kavurup dana etini ve kuzu böbreklerini ilave ederek etler suyunu çekene kadar birkaç defa karıştırıp salça ilave edip etleri iyice harmanlayın ve sıcak suyu dökün. Su etlerin üzerini iki parmak kadar geçebilir. Pişmesine yakın bezelyeleri ilave ederek servis tabağına etleri kevgirle çıkarın. Tabağı maydanoz veya yeşilbiberle süsleyerek servis yapınız.

 


Bu tarif 388 kez görüntülenmiştir.