DANA AVCI KEBAP
DANA AVCI KEBAP
MALZEMELER:
800 Gr Dana Eti
150 Gr Kuzu Böbrek
250 Gr Bezelye
150 Gr Margarin
200 Gr Soğan
50 Gr Domates
50 Gr Yeşil Biber
1 Bağ Maydanoz
20 Gr Domates Salçası
Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Kadar
HAZIRLANIŞI;
Dana eti yağsız kuşbaşı doğrayıp, dibi düz bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarımsak ile kavurup dana etini ve kuzu böbreklerini ilave ederek etler suyunu çekene kadar birkaç defa karıştırıp salça ilave edip etleri iyice harmanlayın ve sıcak suyu dökün. Su etlerin üzerini iki parmak kadar geçebilir. Pişmesine yakın bezelyeleri ilave ederek servis tabağına etleri kevgirle çıkarın. Tabağı maydanoz veya yeşilbiberle süsleyerek servis yapınız.
Bu tarif 388 kez görüntülenmiştir.