DANA ET SOTE
DANA ET SOTE
MALZEMELER.
1.2 kilogram kemiksiz but
350 gram soğan
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 tatlı kaşığı un
750 ml. kırmızı şarap
300 gram mantar
3 dal taze kekik
3 adet defneyaprağı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz karabiber
HAZIRLANIŞI:
Eti kuşbaşı doğrayıp hafifçe tuzlayın. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. 150 gr. baconı ince kıyın. Sarımsağı soyun. 4 yemek kaşığı yağı kızdırın. Eti küçük porsiyonlar halinde, harlı ateşte kızartın. Eti tavadan çıkarın, pişme suyunu saklayın.Doğranmış soğan, bütün haldeki sarımsağı tencereye koyun. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süzdürülmüş eti de ilave edin, unu serpin.Kırmızı şarap, 250 ml. su, et suyu, kekik ve defneyapraklarını da ilave edin. Ağzı kapalı olarak kaynamaya bırakın. 2 saat 15 dakika pişirin.
Mantarları temizleyin. Kalan baconı şeritler halinde kesin. Arpacık soğanları soymadan 8 dakika tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirip soyun. Kalan yağı kızdırın, mantarları, baconı ve soğanları harlı ateşte 3-4 dakika kızartın. Etleri çıkarın. Sosu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın.
Mantarları, arpacık soğanı ve eti sosa ilave edin ve hep beraber 30-40 dakika, orta ateşte ağzı açık olarak pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozu katıp servis yapın.