DANA ET SOTE

DANA ET SOTE

DANA ET SOTE

MALZEMELER.

1.2 kilogram kemiksiz but

350 gram soğan

2 diş sarımsak

6 yemek kaşığı sıvıyağ

2-3 tatlı kaşığı un

750 ml. kırmızı şarap

300 gram mantar

3 dal taze kekik

3 adet defneyaprağı

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz tuz karabiber

HAZIRLANIŞI:

Eti kuşbaşı doğrayıp hafifçe tuzlayın. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. 150 gr. baconı ince kıyın. Sarımsağı soyun. 4 yemek kaşığı yağı kızdırın. Eti küçük porsiyonlar halinde, harlı ateşte kızartın. Eti tavadan çıkarın, pişme suyunu saklayın.Doğranmış soğan, bütün haldeki sarımsağı tencereye koyun. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Süzdürülmüş eti de ilave edin, unu serpin.Kırmızı şarap, 250 ml. su, et suyu, kekik ve defneyapraklarını da ilave edin. Ağzı kapalı olarak kaynamaya bırakın. 2 saat 15 dakika pişirin.

Mantarları temizleyin. Kalan baconı şeritler halinde kesin. Arpacık soğanları soymadan 8 dakika tuzlu suda haşlayın, soğuk sudan geçirip soyun. Kalan yağı kızdırın, mantarları, baconı ve soğanları harlı ateşte 3-4 dakika kızartın. Etleri çıkarın. Sosu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alın.

Mantarları, arpacık soğanı ve eti sosa ilave edin ve hep beraber 30-40 dakika, orta ateşte ağzı açık olarak pişirin.

Tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozu katıp servis yapın.

 

 

 

 


Bu tarif 400 kez görüntülenmiştir.