DANA SÖĞÜRME {antep}
DANA SÖĞÜRME {Antep}
Malzemeler:
1000 gr Dana eti
200 gr Kuru soğan
300 gr Patlıcan
250 gr Çarli biber
200 gr Domates
80 gr Dom. Salça
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Pul biber
4 diş Sarımsak
100 gr Tereyağı
150 gr Margarin
Tuz ve beyaz biber yeteri kadar
HAZIRLANIŞI:
Dana etleri kuşbaşı doğrayalım. dibi düz bir tencerede margarini kızdırıp etleri çevirelim, ve diğer malzemeleri kuşbaşı doğrayıp soğan, biber, domatesi katıp birkaç defa daha çevirdikten sonra salçayı da ilave edelim. sıcak suyu üzerine döküp pişirelim.
Patlıcanları alaca soyup bol çiçek yağda pişirip tatlandırıcılar ile birlikte bir taşım kaynatıldıktan sonra servis tabağını süsleyerek sıcak servis yapın.
Bu tarif 344 kez görüntülenmiştir.