DANA SÖĞÜRME {antep}

DANA  SÖĞÜRME {antep}

DANA SÖĞÜRME {Antep}

Malzemeler:

1000 gr Dana eti

200 gr Kuru soğan

300 gr Patlıcan

250 gr Çarli biber

200 gr Domates

80 gr Dom. Salça

1 çay kaşığı Kekik

1 çay kaşığı Pul biber

4 diş Sarımsak

100 gr Tereyağı

150 gr Margarin

Tuz ve beyaz biber yeteri kadar

HAZIRLANIŞI:

Dana etleri kuşbaşı doğrayalım. dibi düz bir tencerede margarini kızdırıp etleri çevirelim, ve diğer malzemeleri kuşbaşı doğrayıp soğan, biber, domatesi katıp birkaç defa daha çevirdikten sonra salçayı da ilave edelim. sıcak suyu üzerine döküp pişirelim.

Patlıcanları alaca soyup bol çiçek yağda pişirip tatlandırıcılar ile birlikte bir taşım kaynatıldıktan sonra servis tabağını süsleyerek sıcak servis yapın.

 


Bu tarif 344 kez görüntülenmiştir.