DANA YAHNİ
DANA YAHNİ
MALZEMEKLER:
400 gram havuç
250 gram kereviz
1/2 litre kırmızı şarap
3 dal biberiye
6 dal kekik
600 gram bebe havucu
3 adet şalgam
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
1.5 kilogram dana kuşbaşı
400 gram soğan
4 diş sarımsak
8 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber
HAZIRLANIŞI:
Soğan sarımsak ve kerevizi soyun, temizleyin ve küb doğrayın. Etlerin her tarafını tuzlayıp biberleyin.4 yemek kaşığı yağı büyük bir tavada kızdırın. Etlerin her iki tarafını porsiyonlar halinde kuvvetli ateşte kızartın, tavadan alın.
Tavayı temizleyin. Kalan yağı kızdırın, sebzeleri kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Domates salçasını da ekleyip biraz kavurun. Kırmızı şarabı azar azar sebzelerin üzerine dökün ve her ekleyişinizde bir taşım kaynatın. Son olarak etleri, biberiye ve kekik dallarını da ilave edin. 1/2 litre su koyun. Kapağı hafif açık bırakarak kısık ateşte 2 saat pişmeye bırakın. Bu sırada, aralıklı olarak, toplam 1 lt. daha su koyun. Her defasında etleri çevirmelisiniz. Bir yandan da şalgam ve havuçları soyun. İkiye bölün ve 1/2 cm. kalınlıkta dilimleyin. İkisini de, kaynar tuzlu suda 1 tatlı kaşığı şeker ekleyerek 5-6 dakika haşlayın. Sebzelerin suyunu dökün, ve süzülmeye bırakın. Et parçalarını tavadan alın, hafiften soğumaya bırakın. Pişirme suyunu ve sebzeleri ezerek ince bir süzgeçten geçirin. Maydanozu irice kıyın. Şalgam ve havuçları ete ilave edip tuzlayıp biberleyin. Kıyılmış maydanozu üzerine serperek servis yapın.