DOLDURULMUŞ DANA ETİ

DOLDURULMUŞ DANA ETİ

DOLDURULMUŞ DANA ETİ

MALZEMELER:

1 diş sarımsak

1/4 demet maydanoz

200 gram beyaz peynir

8 dilim dana bonfile

 2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

400 gram orta büyüklükte kabak

 1 adet limon

1/2 demet maydanoz

1/8 litre etsuyu

400 gram şerit makarna

1 yemek kaşığı tereyağı

50 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri

1/2 litre kremşanti tuz karabiber

 60 gram siyah zeytin

150 gram kurutulmuş domates

 

 

HAZIRLANIŞI:

Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kıyın. 50 gr. domatesi minik küplere doğrayın. Sarımsak ve maydanozu kıyın. Zeytin, domates, sarımsak ve maydanozu beyaz peynir ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bonfileleri şeffaf folyo arasına koyun ve 1/2 cm. kalınlığında döğün. Her dilimin ortasına 1,5 yemek kaşığı hazırladığınız karışımdan koyun ve kapatın. Kenarlarını iyice bastırın ve yarım daire olacak şekilde kesip düzeltin. Soğanları soyun, minik küb şeklinde doğrayın. Kabakları uzunlamasına 1 cm. eninde kesin. Kalan kurutulmuş domatesleri 1 cm. büyüklüğünde küblere kesin. Limonun kabuğunu rendeleyin. Maydanoz yapraklarının birkaçını ayırın, kalanını kıyın. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün.Tereyağı ve sıvı yağı büyük bir tavada kızdırın. Bonfileleri tuzlayıp karabiberlerin ve her iki taraflarını 2-3'er dakika kızartın. Isıya dayanıklı bir kaba dizin ve üzerlerine rendelenmiş peynir serpin. Soğanları kızartma yağında pembeleştirin. Et suyunu ilave edin. Yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Kremşantiyi katıp kremamsı olana kadar pişirin. Makarna, kabak dilimleri, parça domatesleri krem şantili sosa katıp

3-5 dakika hafifçe kaynatın. Limon kabuğu, 1-2 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Maydanozu ekleyin. Filetoları önceden ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında ve ızgarada 5-6 dakika kızartın. Kremalı makarnaları önceden ısıtılmış tabaklara alıp yanlarına filetoları koyun ve maydanozla süsleyin.

 

 


Bu tarif 418 kez görüntülenmiştir.