KAKULELİ KUZU
KAKULELİ KUZU ETİ
Malzemeler:
1.5 kilogram yağsız kuzu butu
300 gram yağlı yoğurt
500 gram domates
35 adet yeşil kakule kapsülü
2 tatlı kaşığı tane kişniş
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı:
Yoğurdu bir kâseye koyup yumurta çırpma teli ile iyice karıştırın. Domatesleri blanşe edin, kabuklarını soyun ve dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartıp etli kısımlarını küp şeklinde doğrayın.Kakuleleri ve karabiberleri bir havanda ufalayın. 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp bulamaç haline getirin. Kişniş tanelerini havanda veya mikserde ufalayın. Derince bir tencerede yağı kızdırın. Kakuleli bulamacı koyup 2–3 dakika kızartın. Etleri, köriyi, acı kırmızıbiberi ve kişnişi ilave edip harlı ateşte karıştırarak 8–10 dakika kavurun.Yoğurt, küp şeklinde doğranmış domatesler ve tuzu katın. 6-8 dakika sonra bir su bardağı su katıp ağzı kapalı olarak 1 saat, 10-15 dakika da ağzı açık olarak kısık ateşte pişirin.
.