KUZU KAPAMA

KUZU KAPAMA

KUZU KAPAMA

 Malzemeler:
  1 kg parça halinde kuzu kol
  1 demet maydanoz
  1 demet taze nane
  1 çorba kaşığı un
  2 çorba kaşığı sıvı yağ
  2 demet taze sarımsak
  3 demet taze soğan
  1 tatlı kaşığı karabiber
  1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
 Bütün et parçalarını yıkayıp, derince bir tencereye koyun.Üzerine soğan, sarımsak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin.Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün.Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

 

 

 


Bu tarif 359 kez görüntülenmiştir.