KUZU PİRZOLA PANE
KUZU PİRZOLASI PANE
Malzemeler:
1 kg kuzu pirzolası (10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı ve 1 çorba kaşığı su katılarak çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos Yağı için:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limon suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
yeteri miktarda beyaz biber
Hazırlanışı:
Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. Fazla yağlarını kesip, Tuz ve biberi serpin. Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın.
Pirzolaları una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın. Yağ kızınca kuzu pirzolalarını tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7–8 dakika, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.
Diğer yanda sos yağının bütün malzemesini karıştırın. 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kâğıda sarın. * Buzdolabında sertleştirin. Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça Metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın.