KUZU PİRZOLA TOPKAPI
KUZU PİRZOLASI TOPKAPI
Malzemeler:
2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 diş dövülmüş sarımsak
5–6 adet kırık tane karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
# yeteri miktarda Tuz, çiçek yağı
İç pilavı için:
500 gram pirinç
100 gram tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı çamfıstığı
1 adet kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
1/2 su bardağı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı şeker
yeteri miktarda tuz, karabiber,
1 çay kaşığı Yenibahar
1 demet dereotu
Üç buçuk su bardağı et suyu
Hazırlanışı:
Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin. Pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın. Kızdırdıktan sonra çamfıstığını ekleyin.Hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı ekleyin. 1–2 dakika sonra tavla zarı iriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini ekleyin. Rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatları ilave edin.Etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.
Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6–7 dakika kavurun. Ciğerli etsuyunu ekleyin. Kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. Sonra ateşi kısarak, suyunu çekene dek pişirin.Ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.
Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun. Her iki tarafını kürdanla kapatın. Pirzolayı dövülmüş sarımsak, kırık tane karabiber, kekik, biberiye otu ve tuz ile baharatlayın.
Çiçek yağı sürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Sıcak dilimleyerek, servis yapın.